TM-FORUM

The TrackMania universal forum ^_^
It is currently 29 Mar 2017 04:28

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: TMO on Windows Vista
PostPosted: 15 Sep 2007 18:18 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
Appearantly it has gone unnoticed here, but I just read on the French forum that there's a patch to make TMO work properly with Windows Vista. It's version 1.5.2 and you can download it here: http://focus.metaboli.fr/Patchs/Tmo_150 ... etup_1.exe

No, I don't know what will happen when you install it on XP ^^

This is the post on the French forum:
Focus wrote:
Nadéo vient de publier un patch permettant à TrackMania Original de fonctionner sous Windows Vista.

1. Insérer le CD de TrackMania Original pour installer le jeu.
2. Patienter le temps que Vista vérifie le programme d'installation du jeu (cela peut prendre plusieurs minutes).
3. Une fois la vérification terminée, autoriser l'exécution du programme TmOriginalSetup.
4. Une fois le jeu installé, veuillez télécharger et exécuter le patch Tmo_150_to_152_CD_Setup_1.exe

Seems to contain instructions. Let's Google Translate it:
Google wrote:
Nadéo has just published a patch making it possible TrackMania Original to function under Windows Vista.

1. To insert CD of Original TrackMania to install the play.
2. To have patience time that Vista checks the program of installation of the play (that can take several minutes).
3. Once the finished checking, to authorize the execution of the TmOriginalSetup program.
4. Once the play installed, please download and carry out the patch Tmo_150_to_152_CD_Setup_1.exe

Ok, that's pretty clear. Have fun playing TMO on Vista, everyone! :)

Could an admin sticky this? Seems I can't do it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 28 Dec 2007 00:14 
Offline
pedestrian
pedestrian

Joined: 27 Dec 2007 23:25
Posts: 13
Owned TM-games: TMO, TMS, TMN
Dont use it. it doesn't work

_________________
My Specs: 4 GB DDR2 RAM | AMD Phenom II X4 3.5Ghz | Vista Ultimate x64 | Nvidia GTX 260 |


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 28 Dec 2007 12:52 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
It works for others, there's probably some other problem for you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 28 Dec 2007 20:54 
Offline
pedestrian
pedestrian

Joined: 27 Dec 2007 23:25
Posts: 13
Owned TM-games: TMO, TMS, TMN
It doesn't work for others

_________________
My Specs: 4 GB DDR2 RAM | AMD Phenom II X4 3.5Ghz | Vista Ultimate x64 | Nvidia GTX 260 |


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 29 Dec 2007 16:44 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
how do you know?

just that it doesn't work for 2 or 3 people, doesn't mean it doesn't work for anyone.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 04 Jan 2008 16:33 
Offline
happy cruiser
happy cruiser

Joined: 25 May 2006 04:20
Posts: 123
Location: Lancashire, UK
Owned TM-games: TMO, TMS, TMUF
Doesnt work for me either, says Trackmania Original is not on this computer. It most definetly is on my PC, and i cant get it to update with this patch.

and the problem is.......

I am not using a TMoriginal 1.50 disc, i am using a TM Power-up 1.25 which has been patched up to 1.5 via update. This 1.5 to 1.52 only works with a Trackmania Original 1.5 version disc


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 05 Jan 2008 00:13 
Offline
speedy pilot
speedy pilot
User avatar

Joined: 17 Sep 2007 20:46
Posts: 374
Location: UK
Owned TM-games: TMO, TMUF, TMWii
Be good if anyone who got it to work could post. Doesn't work on my PC and I know a few others who have exactly the same problem.

I guess if Crooms is right then we have no hope :(

_________________
My Trackmania Work:
Trackmania Wii Review
Trackmania United Forever review
Interview with Alinoa of Nadeo
Unofficial Trackmania Trailer
Trackmania Wii Author Medal Hall of Fame


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 05 Jan 2008 00:57 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
Well, I PM-ed a link to this thread to Nadeo, maybe it's a simple fix for them...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 02:11 
Offline
solid chaser
solid chaser
User avatar

Joined: 05 Sep 2007 21:05
Posts: 1055
Location: Dubuque, Iowa, USA
Owned TM-games: All
Somebody PLEASE help....I just bought TMO on eBay....a new copy, but what I didn't know is that it wouldn't work on Vista. The damn demo worked fine, so I thought, apparently very naively, that I wouldn't have any problems with the full version. My TMU is on the fritz, and I thought it was because I had a borderline compatible computer, so I just assumed I could buy TMO and crank the stuff up and have no problems. Somebody get an answer, I'm begging you....can't return the **** thing now, so I need some type of solution.
-Suggestion: Would you need to download the "Original" patch, then download the 1.5.0 to 1.5.2 patch? I have a shitty internet connection here, so anything over a couple megabytes would literally take DAYS to download, so I can't try it until I get on a better network....but can anybody tell me if that would work? I'm freaking here...
-EDIT: Oh yeah, one more wonderful gem of info...I tried disabling the UAC and running it in compatibility mode, and guess what? THAT'S prohibited, too. Wonderful.

_________________
Cruisin' through life, TM-Style!
Image
_________________________________________________________________________

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 12:58 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
It would help if you said what version of TMO it is. 1.5.0 is good, older than that is outdated and the patch can't be applied to it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 14:10 
Offline
solid chaser
solid chaser
User avatar

Joined: 05 Sep 2007 21:05
Posts: 1055
Location: Dubuque, Iowa, USA
Owned TM-games: All
Zooz wrote:
It would help if you said what version of TMO it is. 1.5.0 is good, older than that is outdated and the patch can't be applied to it.

1.2.5. So then, did I just waste $30? There's NO way to get TMO to work on Vista?

_________________
Cruisin' through life, TM-Style!
Image
_________________________________________________________________________

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 15:14 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
I meant that the Vista patch can only be applied to 1.5.0, but you can update any older version to 1.5.0. So, first get the 1.2.5 to 1.5.0 update (it's big :() and then apply the Vista patch, and then it should work, although some people have reported problems with it...

It cost you $30? Seems a bit excessive for a game this old, although it's still great it's sold for under $10 in many places I think.

edit: In the online store I use it's €5.99


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 16:17 
Offline
road tourist
road tourist
User avatar

Joined: 03 Feb 2006 07:33
Posts: 85
Location: Germany/Dresden
Owned TM-games: TMO, TMS, TMN, TMU
Manialink(s): PowerSpeeders
Zooz wrote:
Well, I PM-ed a link to this thread to Nadeo, maybe it's a simple fix for them...

No answer yet? :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 16:20 
Offline
TM-Patrol
TM-Patrol

Joined: 13 Aug 2005 09:58
Posts: 5326
Location: The Netherlands
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Manialink(s): zooz
They aren't that talkative usually, but it has been read. Usually Florent takes reports from me in silence. I guess he gets a lot of PMs so he probably doesn't have time to respond usually.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TMO on Windows Vista
PostPosted: 23 Jan 2008 19:59 
Offline
solid chaser
solid chaser
User avatar

Joined: 05 Sep 2007 21:05
Posts: 1055
Location: Dubuque, Iowa, USA
Owned TM-games: All
Zooz wrote:
I meant that the Vista patch can only be applied to 1.5.0, but you can update any older version to 1.5.0. So, first get the 1.2.5 to 1.5.0 update (it's big :() and then apply the Vista patch, and then it should work, although some people have reported problems with it...

It cost you $30? Seems a bit excessive for a game this old, although it's still great it's sold for under $10 in many places I think.

edit: In the online store I use it's €5.99

Where is a 1.2.5 to 1.5.0 patch? I've googled, and found nothing....
-EDIT: Wait...I thought you needed a 1.5.0 CD to make this patch work....

_________________
Cruisin' through life, TM-Style!
Image
_________________________________________________________________________

Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group