sporadic ladder server

This is the place where you can find everything related to the dedicated server, control scripts and community tools.

Moderators: Pit Crew, TM-Patrol

Post Reply
DeadMonkey
pedestrian
pedestrian
Posts: 12
Joined: 30 Apr 2011 09:50
Owned TM-games: TMN

sporadic ladder server

Post by DeadMonkey » 11 May 2011 17:01

hello again, sorry for so many posts, im new to this game, so im still getting to grips with it, that being said everything is sorted now apart from this one issue, and that is!

it seems somewhat randomly i get the pop up when joining saying, this server is not a registered ladder server, but say after a few mins/track changes i no longer get the pop up, also i still get ladder points? like i say im new here, and other than getting that pop up i dont know how to tell if the server is a ladder server or not.

it most likely comes down to poor configuration on my part and so i'd really like to draw on your experience regarding this!

the server is a 0-60k/mixed/timetrial server or is supposed to be!

dedicated_cfg.txt

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<dedicated>
	<authorization_levels>
		<level>
			<name>SuperAdmin</name>
			<password>xxx</password>
		</level>
		<level>
			<name>Admin</name>
			<password>xxx</password>
		</level>
		<level>
			<name>User</name>
			<password>xx</password>
		</level>
	</authorization_levels>
	
 	<masterserver_account>
		<login>serverlogin</login>
		<password>serverpass</password>
		<validation_key>player key</validation_key>
	</masterserver_account>
	
	<server_options>
		<name>nothing to see here</name>
		<comment>just a test</comment>
		<hide_server>0</hide_server>					<!-- value is 0 (always shown), 1 (always hidden), 2 (hidden from nations) -->

		<max_players>32</max_players>
		<password></password>
		
		<max_spectators>32</max_spectators>
		<password_spectator></password_spectator>
		
		<ladder_mode>forced</ladder_mode>				<!-- value between 'inactive', 'forced' (or '0', '1') -->
		<ladder_serverlimit_min>0</ladder_serverlimit_min>		<!-- Those values will be clamped to the limits authorized on http://official.trackmania.com/tmf-ladderserver/ -->
		<ladder_serverlimit_max>60000</ladder_serverlimit_max>		

		<enable_p2p_upload>True</enable_p2p_upload>
		<enable_p2p_download>True</enable_p2p_download>
		
		<callvote_timeout>60000</callvote_timeout>
		<callvote_ratio>0.5</callvote_ratio>				<!-- default ratio. value in [0..1], or -1 to forbid. -->
		<callvote_ratios>
			<voteratio command="Ban" ratio="0.65"/>
			<!-- commands can be "Ban", "Kick", "ChallengeRestart", "NextChallenge", ... -->
		</callvote_ratios>

		<allow_challenge_download>True</allow_challenge_download>
		<autosave_replays>False</autosave_replays>
		<autosave_validation_replays>False</autosave_validation_replays>

		<referee_password></referee_password>
		<referee_validation_mode>1</referee_validation_mode>		<!-- value is 0 (only validate top3 players),  1 (validate all players) -->

		<use_changing_validation_seed>False</use_changing_validation_seed>
	</server_options>
	
	<system_config>
		<connection_uploadrate>50000</connection_uploadrate>		<!-- Kbps (kilo bits per second) -->
		<connection_downloadrate>100000</connection_downloadrate>		<!-- Kbps -->

		<force_ip_address></force_ip_address>
		<server_port>2350</server_port>
		<server_p2p_port>3450</server_p2p_port>
		<client_port>0</client_port>
		<bind_ip_address></bind_ip_address>
		<use_nat_upnp></use_nat_upnp>
		
		<p2p_cache_size>600</p2p_cache_size>

		<xmlrpc_port>5000</xmlrpc_port>
		<xmlrpc_allowremote>127.0.0.1</xmlrpc_allowremote>			<!-- If you specify an ip adress here, it'll be the only accepted adress. this will improve security. -->
		
		<blacklist_url></blacklist_url>
		<guestlist_filename></guestlist_filename>
		<blacklist_filename></blacklist_filename>
		
		<packmask></packmask>

		<allow_spectator_relays>False</allow_spectator_relays>

		<!-- <minimum_client_build>2009-10-01</minimum_client_build> -->

		<!-- <disable_coherence_checks>laps</disable_coherence_checks> -->

		<use_proxy>False</use_proxy>
		<proxy_login></proxy_login>
		<proxy_password></proxy_password>
	</system_config>
</dedicated>
i have edited the server login etc in case you were wondering.

also my match settings

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<playlist>
	<gameinfos>
		<game_mode>1</game_mode>
		<chat_time>10000</chat_time>
		<finishtimeout>1</finishtimeout>
		<allwarmupduration>0</allwarmupduration>
		<disablerespawn>0</disablerespawn>
		<forceshowallopponents>0</forceshowallopponents>
		<rounds_pointslimit>30</rounds_pointslimit>
		<rounds_usenewrules>0</rounds_usenewrules>
		<rounds_forcedlaps>0</rounds_forcedlaps>
		<rounds_pointslimitnewrules>5</rounds_pointslimitnewrules>
		<team_pointslimit>50</team_pointslimit>
		<team_maxpoints>6</team_maxpoints>
		<team_usenewrules>0</team_usenewrules>
		<team_pointslimitnewrules>5</team_pointslimitnewrules>
		<timeattack_limit>180000</timeattack_limit>
		<timeattack_synchstartperiod>0</timeattack_synchstartperiod>
		<laps_nblaps>5</laps_nblaps>
		<laps_timelimit>0</laps_timelimit>
		<cup_pointslimit>100</cup_pointslimit>
		<cup_roundsperchallenge>5</cup_roundsperchallenge>
		<cup_nbwinners>3</cup_nbwinners>
		<cup_warmupduration>2</cup_warmupduration>
	</gameinfos>

	<hotseat>
		<game_mode>0</game_mode>
		<time_limit>300000</time_limit>
		<rounds_count>5</rounds_count>
	</hotseat>

	<filter>
		<is_lan>1</is_lan>
		<is_internet>1</is_internet>
		<is_solo>0</is_solo>
		<is_hotseat>0</is_hotseat>
		<sort_index>27</sort_index>
		<random_map_order>0</random_map_order>
		<force_default_gamemode>0</force_default_gamemode>
	</filter>

	<startindex>0</startindex>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C01-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>eDgWjoKe2dT3GfoTCGCmI_qMvfk</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C02-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>hlRjJEZGm0yr1sT91CtdIwmqsti</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C03-Acrobatic.Challenge.Gbx</file>
		<ident>c4oQLgleEPkNtehypwdYXTkmVvi</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C04-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>yWy7ROt2lgk2zL44HKdBgUjuthi</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C05-Endurance.Challenge.Gbx</file>
		<ident>UR7xWwTkMeFB2kqVLVVOGDBCKFb</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C06-Speed.Challenge.Gbx</file>
		<ident>fwj7Gn1nSQ_8qx6MPUtzAfHngTj</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C07-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>PLVn84D8NoVGjidP1pLafZP8qA8</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C08-Obstacle.Challenge.Gbx</file>
		<ident>Hb_oIOr6Y4_I3aoMogsTPufz8hl</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C09-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>9MOwoNkpYZhw8e99cxFI3hVZrvi</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C10-Acrobatic.Challenge.Gbx</file>
		<ident>XYiTfAdultrTWVJpjl_Bdnf7x4l</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C11-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>npRjhClGPZMs_YK_T5yUrnWY0q9</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C12-Obstacle.Challenge.Gbx</file>
		<ident>znbgMZayw8uBByLWqc6kYsEfG6l</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C13-Race.Challenge.Gbx</file>
		<ident>qxHe8iBNC2soNhkOoOvEKDkxZ58</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C14-Endurance.Challenge.Gbx</file>
		<ident>uuGCAivChymPBU6TAHp6qIKSoR4</ident>
	</challenge>
	<challenge>
		<file>Campaigns\Nations\Blue\C15-Speed.Challenge.Gbx</file>
		<ident>n4QZfCzSzwMxsY2ILHFUEEipjtg</ident>
	</challenge>
</playlist>
i really appreciate any feed back :)

DeadMonkey
pedestrian
pedestrian
Posts: 12
Joined: 30 Apr 2011 09:50
Owned TM-games: TMN

Re: sporadic ladder server

Post by DeadMonkey » 14 May 2011 12:17

hello again, im really no closer to this, i have uninstalled remoteCP4 and disabled xaseco, everything! just dedi game server and still i get this pop up at the start of a game!

this morning i played 8+ tracks with no pop up at the start complaining about not being a registered ladder server, then i skipped to next track using xaseco, boom 'the server is not registered on the ladder netowrk' or something very similar to that, uninstall everything!! and still get this crap, i have spent hours and hours reading outdated posts about rules/guides other people issues followed the quick start guide about 500 times, read reread config.xml config_cfg MatchSettings its just bloody crazy, and with little knowledge about this game im screwed!!

ok i understand u may not have the answer which is fine i'll try to figure it out my self however i do need some things explaining to me.

1. how to does the server(my game server) check or login to what?? to check if its registered? any port numbers or something??

2. is there an error log for this type of error i'v been through /logs folder found logs but nothing about this error.

3. tracks, from what i understand u can play any map on a 0-60k, and even if u dont have the correct maps it will not stop the server from being a registerd ladder server. But! if a mod see it then they can downgrade ur account. so its irrelevant what tracks i have on my server as far as being able to register on the ladder, just my account could get downgraded thus loose the 0-60k IS THIS CORRECT?? i need to rule out tracks as the cause of this

i cant think of anything else it could be this should be bloody simple just add
"<masterserver_account>
<login>serverlogin</login>
<password>serverpass</password>
<validation_key>player key</validation_key>
</masterserver_account>"

server max/ min etc and go

please i just need a direction here not a full answer although that would be great!! :)

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: sporadic ladder server

Post by Ant » 14 May 2011 20:25

I think that message just happens from time to time, i've seen it a few times myself and I don't think its that much to worry about really. You can try forwarding your ports if you haven't already - default ports are 2350, 3450 and 5000. If you've changed these (doesn't look like you have though) then you know what to replace them with.

Also, to restart a track for the ladder in XAseco you can do /ladder

Edit: By the way, where you have

Code: Select all

<xmlrpc_allowremote>127.0.0.1</xmlrpc_allowremote>
You might as well change that to

Code: Select all

<xmlrpc_allowremote>False</xmlrpc_allowremote>
only because specifying the local machine to be allowed to connect to itself remotely is kind of pointless.

DeadMonkey
pedestrian
pedestrian
Posts: 12
Joined: 30 Apr 2011 09:50
Owned TM-games: TMN

Re: sporadic ladder server

Post by DeadMonkey » 14 May 2011 21:37

thanks very much for ur responce!

i have tried "/ladder"

it says "chat based votes disabled - use normal CalVotes" ?

i'v been playing for a few hours with out error now its back again, 2 maps in a row so far, it is normal to have this 'error' for hours at a time? then gone for hours? then back for hours?
people join start playing then i get this error and the server starts to empty

im hosting this for a friend on my box in a french data centre(OVH), no firewall, no NAT, nothing, just 100mbit full duplex nothing else running, using ubuntu 8.0.4LTS latest apache/php/MySQL

i'v had to buy this game so i can see what the error is and try to get to the bottom of it o_0

edit: 4 maps in a row,
Last edited by DeadMonkey on 14 May 2011 21:42, edited 1 time in total.

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: sporadic ladder server

Post by Ant » 14 May 2011 21:42

DeadMonkey wrote:
i have tried "/ladder"

it says "chat based votes disabled - use normal CalVotes" ?
In includes\rasp.settings.php you can try this.

Code: Select all

//Set to true if you want to disable normal CallVotes & enable chat-based votes
$feature_votes = true;
Yours is probably set to false. After this, the /ladder command will work.

Edit: Did you forward your ports as well ?

Edit2: One more thing, how long is the dedicated running for before you restart it? Its a good idea to restart the dedicated about once or twice a month.

DeadMonkey
pedestrian
pedestrian
Posts: 12
Joined: 30 Apr 2011 09:50
Owned TM-games: TMN

Re: sporadic ladder server

Post by DeadMonkey » 15 May 2011 08:16

thanks for your reply's ant,
i have enabled chat based votes and tried the /ladder
it does indeed restart it for ladder but still i get that pop up.
anyway i have been assured this is normal, 'a bug' and nothing to worry about. who am i to argue with experience. :)

to answer your edits
ports are open,
the game server has been restarted quite a few times in the last week, also a few hard reboots for good measure.

unless you or anyone else have anything further to add i will consider this solved. thank you for your help.

Dm

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: sporadic ladder server

Post by Ant » 15 May 2011 23:22

Happy to have (sort of) helped :)

I did say before though that the message shouldn't be anything to worry about.

User avatar
Knutselmaaster
swift roadking
swift roadking
Posts: 692
Joined: 16 Feb 2007 01:40
Owned TM-games: TMO/TMN/TMNF/TMU
Manialink(s): intr
Location: Between DisneyLand and Paris
Contact:

Re: sporadic ladder server

Post by Knutselmaaster » 16 May 2011 09:31

Well, on TA servers it is no big deal, but on rounds, team and cup servers it is really annoying because you cannot set a good time in the first round, as you need to close the popup first.
btw, i had the problem on my cup server every race, but only when i had a warmup set. After i disabled the warmup it was working well.
On all servers it happens from time to time, i always restart the dedi, it helps most of the time.

Post Reply