Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

This is the place where you can find everything related to the dedicated server, control scripts and community tools.

Moderators: Pit Crew, TM-Patrol

Chris92
cyclist
cyclist
Posts: 36
Joined: 28 Feb 2009 23:05
Owned TM-games: TMO, TMN, TMNF, TMUF
Location: Germany->Bavaria->Passau
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Chris92 » 17 Mar 2010 16:52

Hey Guys, have a big problem... Downloaded today the fix per Update Button of the TMUF launcher.. When I want to start the update, after I've chosen language, following error appears (Hope the translation from german is correctly): Can't check current version of Trackmania United Forever

Then setup closes itself, but Trackmania is working without any problems.
Could you help me please? Want to install this Fix, and I'm not @home at the moment, so I haven't got my DVD here to re-install my TrackMania.
Please help me!
QFA Racers Chris

User avatar
Slig
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 2124
Joined: 05 Sep 2005 17:51
Owned TM-games: ALL
Location: TraxicoLand (Fr)
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Slig » 17 Mar 2010 17:34

*MaStEr wrote:Does the latest update 2.11.26 come with Startrack campaign? Or, firstly I have to install the 2.11.25 starttrack update and then this?
yes. i just added a note about it
fng_thatoneguy wrote:Anyone have the full thing they can post somewhere for a manual download?
What's in the update this time?
what about reading the 1st post ? ;)
Chris92 wrote:Then setup closes itself, but Trackmania is working without any problems.
Could you help me please? Want to install this Fix, and I'm not @home at the moment, so I haven't got my DVD here to re-install my TrackMania.
Probably an incomplete install. Did you re-install windows and just use the previous TMF game directory without installing the game again ?
I will make a zip of changed files for manual update for those who have problems with the setup exe.

fng_thatoneguy
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 225
Joined: 08 May 2006 18:53
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Location: That One Place
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by fng_thatoneguy » 17 Mar 2010 17:36

Slig wrote:
fng_thatoneguy wrote:Anyone have the full thing they can post somewhere for a manual download?
What's in the update this time?
what about reading the 1st post ? ;)
Heh, I see you've added a bunch of new information I didn't see in the first post yesterday.
Thanks!

:3
Image

User avatar
Legor
Developer
Developer
Posts: 276
Joined: 10 Aug 2005 08:49
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Legor » 17 Mar 2010 19:09

Chris92 wrote:When I want to start the update, after I've chosen language, following error appears (Hope the translation from german is correctly): Can't check current version of Trackmania United Forever
Which version of the game do you have installed ? I mean where did you buy it from and what are the logos on your packshot ?

Chris92
cyclist
cyclist
Posts: 36
Joined: 28 Feb 2009 23:05
Owned TM-games: TMO, TMN, TMNF, TMUF
Location: Germany->Bavaria->Passau
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Chris92 » 17 Mar 2010 23:03

Slig wrote: Probably an incomplete install. Did you re-install windows and just use the previous TMF game directory without installing the game again ?
I will make a zip of changed files for manual update for those who have problems with the setup exe.
Got a new Laptop on Christmas Holidays.
Re-Installed it and only fetched the Folder from "My Documents" with the Skins, Maps, and Mods/Avatars
Legor wrote: Which version of the game do you have installed ? I mean where did you buy it from and what are the logos on your packshot ?
At the moment I've got the version 2.11.25, I think that's the version you have, after you installed the StarMania Update

damdam
Developer
Developer
Posts: 100
Joined: 22 Aug 2005 09:02
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by damdam » 18 Mar 2010 09:28

hello,

Chris92, can you post a screenshot with the error ?
Can you post also the contents of your Nadeo.ini file ?

so we'll see what exact error is happening and we will try to understand why.

thanks !

damien

Chris92
cyclist
cyclist
Posts: 36
Joined: 28 Feb 2009 23:05
Owned TM-games: TMO, TMN, TMNF, TMUF
Location: Germany->Bavaria->Passau
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Chris92 » 19 Mar 2010 20:50

When you can wait till sunday evening, then I do...
Hope you guys from Nadeo understand the German error message.
Just installed the Fix on my Desktop Computer @ home and there it works fine.

Chris92
cyclist
cyclist
Posts: 36
Joined: 28 Feb 2009 23:05
Owned TM-games: TMO, TMN, TMNF, TMUF
Location: Germany->Bavaria->Passau
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Chris92 » 21 Mar 2010 17:39

Hey Guys from Nadeo... This is the content of my Nadeo.ini

Code: Select all

;;;;;;;;;;;
; WARNING ;
;;;;;;;;;;;
; In order to avoid any misfunctioning do no edit this file !

[TmForever]
Version=2.11.25
WindowTitle=TrackMania United Forever
UserSubDir=TrackMania
Key=Ask
Distro=ORTIC
Language=de
Umm... just downloaded the Fix again, saved it somewhere else, and now I can install it, lol...
Funny error...
Now it works fine...

Zahl
happy cruiser
happy cruiser
Posts: 114
Joined: 18 Jul 2006 22:37
Owned TM-games: TM, TMU
Location: Germany
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Zahl » 22 Mar 2010 11:40

As one of the few people playing Trackmania with music, I have a serious problem since I updated:
Whenever the music is NOT playing, the framerate drops to around 30fps. If the music is playing, or I disable the music (by setting the volume to 0 ingame) the framerate goes up to 60fps again (I'm using VSync)
- Sometimes, when a map starts, the music won't start, even if its the default music
- Sometimes, the music does not loop when the song is over
- Sometimes, if cusom music is loaded via a .loc file, I get the infobox at the top of the screen once it is done loading, but no music starts
- Sometimes, the music just starts after a few minutes playing on the map
- Happens in all envirs, online and offline

In every case, as soon as the music plays, I have 60fps again

This problem did not exist before the update, HOWEVER I skipped the stardays patch.
Actually, maybe this problem theoretically did exist before, it just didn't happen that the music wouldn't play before this patch...

System:
8800GTS with 320MB
Core2Duo 2,7GHz
3GB RAM
XP SP3

I'll try to update my gfx drivers now, I'll report here if it solved the issue.
Intel Core 2 Duo E4400 @ 2.7GHz; 4GB RAM Corsair; Gf8800GTS; WinXPSP3; Samsung 223BW

fng_thatoneguy
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 225
Joined: 08 May 2006 18:53
Owned TM-games: TMO, TMS, TMNF, TMUF
Location: That One Place
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by fng_thatoneguy » 22 Mar 2010 14:59

Zahl wrote:As one of the few people playing Trackmania with music, I have a serious problem since I updated:
Whenever the music is NOT playing, the framerate drops to around 30fps. If the music is playing, or I disable the music (by setting the volume to 0 ingame) the framerate goes up to 60fps again (I'm using VSync)
- Sometimes, when a map starts, the music won't start, even if its the default music
- Sometimes, the music does not loop when the song is over
- Sometimes, if cusom music is loaded via a .loc file, I get the infobox at the top of the screen once it is done loading, but no music starts
- Sometimes, the music just starts after a few minutes playing on the map
- Happens in all envirs, online and offline

In every case, as soon as the music plays, I have 60fps again

This problem did not exist before the update, HOWEVER I skipped the stardays patch.
Actually, maybe this problem theoretically did exist before, it just didn't happen that the music wouldn't play before this patch...

System:
8800GTS with 320MB
Core2Duo 2,7GHz
3GB RAM
XP SP3

I'll try to update my gfx drivers now, I'll report here if it solved the issue.
Wow, interesting you should mention that... I've been suffering the exact same problem, but have blaming my old sound card thinking it's going out (as I've actually been experiencing some other weird anomalies in other programs some; but I'm not wondering how much of it is coincidence, as the only reliably reproducible is TrackMania.)

On top of what you described, my sound will sometimes not go completely out, but will change to erratic noise that is high-pitched and highly-annoying. It seems to reset itself after some resetting myself on the track some (like you said with it starting a few minutes into the track.)

This weirdness not only affects my music, but my engine sounds and horns too... I never know what's going to go, but as soon as one or more of them go "mute", the FPS drops to 30, but seems much more laggy/jittery than that.

It's very frustrating when I'm doing official runs in Solo mode...

I don't remember if I started noticing it before or after the StarTrack update, but it has been fairly recently, so I wouldn't be surprised if it started around that time.

It seems like this might deem its own thread, so we can more quickly find out if others are experiencing the same problem? Thanks for bringing it up... I might be able to have more faith in my sound card...

My specs (at least the ones I assume matter):
Intel Quad Core Q6600
4GB Ram
NVIDIA GTX285 1GB
SoundBlaster Audigy 2 ZS Platinum
Image

User avatar
El Fuego
solid chaser
solid chaser
Posts: 1097
Joined: 27 Oct 2006 11:00
Owned TM-games: TMUF, TM2 C/S
Location: Nae too far frae Glesgie
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by El Fuego » 22 Mar 2010 16:19

I've recently had an issue where the sound would be OK in the menu, but as soon as I joined a server and started to race the sound would go out completely. Go back to the menus and sound was back.

However it doesn't do this anymore - all is OK. :?
Cheers!
.FUEY.
Diary Of A Mad Man

User avatar
maau
road tourist
road tourist
Posts: 101
Joined: 12 Apr 2009 18:36
Owned TM-games: Finally I've TMUF ^^

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by maau » 24 Mar 2010 17:15

I haven't seen anyone with my problem so I'm asking.

When I try to install the 2.11.26 update, It says "distros not compatible". I'm under Windows XP and I have never seen different updates for windows and for linux, to give an example.

Hope you can answer me, or post the update files to uncompress.
Image

Image

jouko100
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 375
Joined: 10 Mar 2007 09:33
Location: finland
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by jouko100 » 25 Mar 2010 05:43

I have updated Update 2010-03-15 .Now it says every day: new update available and when i try to install it ,it says you dont need to install this.

User avatar
Legor
Developer
Developer
Posts: 276
Joined: 10 Aug 2005 08:49
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by Legor » 25 Mar 2010 09:48

What is your TM login ? Which version number is shown in your game launcher ? Could you post a screenshot of your error message ?

jouko100
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 375
Joined: 10 Mar 2007 09:33
Location: finland
Contact:

Re: Game FIX (2010-03-15 , 2.11.26)

Post by jouko100 » 25 Mar 2010 11:47

my login is jouko100
game version 2.11.25 en

http://yfrog.com/3dinstallsp

Post Reply