Freezone Servers

General Discussion about Trackmania Nations ESWC.

Moderator: TM-Patrol

Post Reply
User avatar
SaTaNaSDiaBoLo
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 346
Joined: 16 Aug 2005 14:53
Owned TM-games: TMO TMS TMN TMU TMUF
Manialink(s): maniahome
Location: In my Home on ManiaHome Manialink

Re: Freezone Servers

Post by SaTaNaSDiaBoLo » 01 Feb 2011 10:11

CentOs is a RedHat based Linux distribution: I recommend you to see this website:
http://iuscommunity.org/
Here is their description
IUS Community Project
We are committed to providing up to date and regularly maintained RPM packages for the latest upstream versions of PHP, Python, MySQL and other common software specifically for Redhat Enterprise Linux and clones.
You can also compile PHP for your OS (if you want some fun try it :mrgreen: ).
First you have to have libxml2 setup on your server. It's one of the requirement if you want to handle XML with php (and we really need it).
  • Download the source on php.net http://php.net/downloads.php
  • Extract the archive

    Code: Select all

    tar -zxvf yourFile
  • Run configure with the option you want. To have some help use

    Code: Select all

    ./configure --help
    If use without argument, it will be the default configuration
  • do

    Code: Select all

    make
  • Then

    Code: Select all

    make install
    for this step you may need to be root
Hope you will find a solution to solve your problem
Imagecolor>

Gekko
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 550
Joined: 03 Sep 2006 18:20
Owned TM-games: ALL
Location: Naples - Italy
Contact:

Re: Freezone Servers

Post by Gekko » 01 Feb 2011 12:29

I forget a question:

From which login the coppers will be taken by Nadeo?:

A) from the login who created the freezone servers
B) from the login of the servers

So we can put coppers in the server if neede.
Thx.

User avatar
SaTaNaSDiaBoLo
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 346
Joined: 16 Aug 2005 14:53
Owned TM-games: TMO TMS TMN TMU TMUF
Manialink(s): maniahome
Location: In my Home on ManiaHome Manialink

Re: Freezone Servers

Post by SaTaNaSDiaBoLo » 01 Feb 2011 12:49

from the login who created the freezone servers
Imagecolor>

junglepatrol
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 01 Feb 2011 18:10
Owned TM-games: TMUF TM²

Re: Freezone Servers

Post by junglepatrol » 01 Feb 2011 18:58

Hi folks,
first of all, because i'm new on the board, thanks for all the good posts and tutorials which helped me a lot to set up a tm-server. But now i have a big problem and no idea how to fix it:
since yesterday im hosting a freezone server and it seems i have a problem with manialive/freezone plugin and xaseco running together. The chat should be disabled for nation players in spectator round but it isn't. Messing around with it for a few hours now and, not sure, I think the xaseco rasp plugin causes the problem but without it no records are shown. Any ideas how to fix this?
Thanks in advance and sorry for my bad english

For the ones who searching for a Debian php 5.3 package go here:
http://www.dotdeb.org
easy to uprade
Regards
junglepatrol

nocturne
solid chaser
solid chaser
Posts: 1390
Joined: 08 Jun 2007 18:48
Owned TM-games: all
Contact:

Re: Freezone Servers

Post by nocturne » 01 Feb 2011 21:32

Well... assuming you have you have a specified php 5.2.x install to run xaseco, and a specified php 5.3.x install to run ManiaLive, you shouldn't have any interaction problems between the scripts, unless you run an xaseco plugin which use's manual chat forwarding.

If you're trying to run (x)aseco on php v5.3, you would have been best to have read the whole thread first. :roll:
Chief Janitorial Supervisor of the Let'sRock! TM community : www.LetsRock-TM.com

User avatar
SaTaNaSDiaBoLo
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 346
Joined: 16 Aug 2005 14:53
Owned TM-games: TMO TMS TMN TMU TMUF
Manialink(s): maniahome
Location: In my Home on ManiaHome Manialink

Re: Freezone Servers

Post by SaTaNaSDiaBoLo » 02 Feb 2011 09:29

It's not a conflict due to php. It's due to custom UI interaction between the 2 managers.
Imagecolor>

junglepatrol
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 01 Feb 2011 18:10
Owned TM-games: TMUF TM²

Re: Freezone Servers

Post by junglepatrol » 02 Feb 2011 20:02

can we get a few more days to fix it,please? i'm trying to disable the messages of xaseco because i think thats the conflict to manialive but it is a lot of work and tomorrow is the 3rd day that i got the warning. If i'm a lucky guy i can finish it after school tomorrow but i'm not sure.
Thanks

sebazul
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 02 Jan 2010 01:39
Owned TM-games: tms

Re: Freezone Servers

Post by sebazul » 02 Feb 2011 23:21

how long it takes to receive the Freezone server after having recorded the login of the server.
as nadeoo know if the 200 coppers take a week or the 10000 coppers?

nocturne
solid chaser
solid chaser
Posts: 1390
Joined: 08 Jun 2007 18:48
Owned TM-games: all
Contact:

Re: Freezone Servers

Post by nocturne » 03 Feb 2011 05:53

10k as a deposit, 200 per week..

And just to make sure... you realize you have run the server yourself, right? You spend the coppers just to be able to run a freezone server.
Chief Janitorial Supervisor of the Let'sRock! TM community : www.LetsRock-TM.com

User avatar
SaTaNaSDiaBoLo
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 346
Joined: 16 Aug 2005 14:53
Owned TM-games: TMO TMS TMN TMU TMUF
Manialink(s): maniahome
Location: In my Home on ManiaHome Manialink

Re: Freezone Servers

Post by SaTaNaSDiaBoLo » 03 Feb 2011 09:56

To avoid surprise every weeks. If you just turn off your server the weekly cost will be taken from your account. So if you want to avoid paying for an inactive server delete it from the manialink ;)
It's just a small tip to keep you coppers. Once the server is deleted the deposit is return.
Imagecolor>

User avatar
SaTaNaSDiaBoLo
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 346
Joined: 16 Aug 2005 14:53
Owned TM-games: TMO TMS TMN TMU TMUF
Manialink(s): maniahome
Location: In my Home on ManiaHome Manialink

Re: Freezone Servers

Post by SaTaNaSDiaBoLo » 03 Feb 2011 12:07

A new version of the plugin is available. It's the same link than before http://files.manialive.com/plugins/Freezone_Plugin.zip
We changed the chat moderation. Now it's your responsability. So the manualChatRouting is no more handle by this plugin
Imagecolor>

User avatar
NOMaaM~Dragon
pedestrian
pedestrian
Posts: 6
Joined: 17 Oct 2010 07:42
Owned TM-games: TMN,TMUF
Location: germany
Contact:

Re: Freezone Servers

Post by NOMaaM~Dragon » 03 Feb 2011 20:16

Hi SaTaNaSDiaBoLo

I have a request, could you re-activate my server so I create free zone server login player: _blackdragon_

I could be a problem with php so I FreeZone start plugin not.

Please reaktivire the server
Image

sebazul
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 18
Joined: 02 Jan 2010 01:39
Owned TM-games: tms

Re: Freezone Servers

Post by sebazul » 04 Feb 2011 04:15

not yet active because my Freezone server? And 10.000 coppers deposit account on the server, I register the login in the manialink.
Help please login of the server is v-short1
and my user login: sebazulino
thanks

mattrunk
tricycle manager
tricycle manager
Posts: 29
Joined: 25 May 2009 17:27
Owned TM-games: TMUF

Re: Freezone Servers

Post by mattrunk » 04 Feb 2011 16:32

same for me -login : serverrage
????

xxan
highway camper
highway camper
Posts: 2
Joined: 04 Feb 2011 17:36
Owned TM-games: TMU

Re: Freezone Servers

Post by xxan » 04 Feb 2011 17:40

Suggestion: If a player adds a freezone server to his favourites, he shouldn't have to spec every 5th round. Then we can add text "if you don't want to wait, add this server to favourites".

Post Reply