[XASECO] Sector Records

Discuss everything about Xymph's Aseco flavoured server control scripts for TM Forever / classic TMN and for TM² Canyon.

Moderators: Xymph, TM-Patrol

User avatar
michixxx93
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 10 Jul 2009 13:25
Owned TM-games: TMUF
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by michixxx93 » 23 Jul 2010 09:47

Ant wrote:I'm also using XAseco 1.11 - have you tested it with that ??
Yes. I'm using XAseco 1.11, too.
It should now work, I've fixed a few things.
I also added a command to delete sectorrecords on the current challenge: /delsecs
Image

Image

420roger
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 11 Feb 2010 00:23
Owned TM-games: tmn

Re: [XASECO] Sector Records

Post by 420roger » 23 Jul 2010 10:06

thx ant , i have found it .But i found something wrong.that is when on e track end the xaseco wont work in next track

User avatar
michixxx93
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 10 Jul 2009 13:25
Owned TM-games: TMUF
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by michixxx93 » 23 Jul 2010 10:12

Is there's any error message ? Could you post it ?
This would be helpful.
Image

Image

420roger
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 11 Feb 2010 00:23
Owned TM-games: tmn

Re: [XASECO] Sector Records

Post by 420roger » 23 Jul 2010 16:50

michixxx93 wrote:Is there's any error message ? Could you post it ?
This would be helpful.
Image
(The last line means press any button)
I didnt change any setting after changed it from 'play0.53'to 'play0.43'.But when the track changes,the xaseco window show me 'press any bottun'.Especially,when there is no player in the server it passed to next track well .i really dont understand why.

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 23 Jul 2010 18:26

Maybe the older panel isn't compatible anymore, try using the 0.53 version and change the image it links to.

EDIT--> Then you might need to edit the manialinks.inc.php (from line 1240 in my version) for the message window. With play v0.53 and its default panel, this is how that section looks.

Code: Select all

/**
 * Displays the Message window
 *
 * $msgs   : lines to be displayed
 * $timeout: timeout for window in msec
 */
function display_msgwindow($aseco, $msgs, $timeout) {

	$cnt = count($msgs);
	$xml = '<manialink id="7"><frame posn="-63.5 47.8 0">' . LF .
	       '<quad sizen="56 ' . (1.5 + $cnt*2.5) . '" style="" substyle=""/>' . LF;
	$pos = -1;
	foreach ($msgs as $msg) {
		$xml .= '<format textsize="1"/> <label posn="1 ' . $pos . ' 1" sizen="54 1" text="' . htmlspecialchars(validateUTF8String($msg)) . '"/>' . LF .
		$pos -= 2;
	}
	$xml .= '</frame></manialink>';

	//$aseco->console_text($xml);
	$aseco->client->addCall('SendDisplayManialinkPage', array($xml, $timeout, false));
}  // display_msgwindow
just compare this with the same function in the panel version that you want to use and make the size and posn changes. I'm pretty sure that this, along with the image link changes should be all you need - but it's definitely a step in the right direction anyway.
Last edited by Ant on 24 Jul 2010 01:27, edited 2 times in total.

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 23 Jul 2010 18:50

michixxx93 wrote:
Ant wrote:I'm also using XAseco 1.11 - have you tested it with that ??
Yes. I'm using XAseco 1.11, too.
It should now work, I've fixed a few things.
I also added a command to delete sectorrecords on the current challenge: /delsecs
Nice, I've tested it and I can't find any problems so far, good work man :thumbsup:

User avatar
michixxx93
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 10 Jul 2009 13:25
Owned TM-games: TMUF
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by michixxx93 » 23 Jul 2010 18:57

thanks man, but report all bugs / problems / wishes to me ^^
Image

Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 23 Jul 2010 19:41

One thing - the /delsecs command is only available to admins isn't it ?

EDIT--> I'll disable that command for now because i'm not sure.

420roger
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 21
Joined: 11 Feb 2010 00:23
Owned TM-games: tmn

Re: [XASECO] Sector Records

Post by 420roger » 24 Jul 2010 06:40

Ant wrote:Maybe the older panel isn't compatible anymore, try using the 0.53 version and change the image it links to.

EDIT--> Then you might need to edit the manialinks.inc.php (from line 1240 in my version) for the message window. With play v0.53 and its default panel, this is how that section looks.

Code: Select all

/**
 * Displays the Message window
 *
 * $msgs   : lines to be displayed
 * $timeout: timeout for window in msec
 */
function display_msgwindow($aseco, $msgs, $timeout) {

	$cnt = count($msgs);
	$xml = '<manialink id="7"><frame posn="-63.5 47.8 0">' . LF .
	       '<quad sizen="56 ' . (1.5 + $cnt*2.5) . '" style="" substyle=""/>' . LF;
	$pos = -1;
	foreach ($msgs as $msg) {
		$xml .= '<format textsize="1"/> <label posn="1 ' . $pos . ' 1" sizen="54 1" text="' . htmlspecialchars(validateUTF8String($msg)) . '"/>' . LF .
		$pos -= 2;
	}
	$xml .= '</frame></manialink>';

	//$aseco->console_text($xml);
	$aseco->client->addCall('SendDisplayManialinkPage', array($xml, $timeout, false));
}  // display_msgwindow
just compare this with the same function in the panel version that you want to use and make the size and posn changes. I'm pretty sure that this, along with the image link changes should be all you need - but it's definitely a step in the right direction anyway.
i have changed size and posn there but just the words in window change .
i wonder what should the old version be running in (the older xaseco)?
i think if i followed your direction i need to change the image line. but i dont know how to do

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 24 Jul 2010 19:45

First of all, can we carry this on in the correct thread ?

from here--> viewtopic.php?f=127&t=17801&start=180#p179983

User avatar
michixxx93
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 10 Jul 2009 13:25
Owned TM-games: TMUF
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by michixxx93 » 25 Jul 2010 11:42

ant wrote:One thing - the /delsecs command is only available to admins isn't it ?
Yes it is now, I forgot to restrict it to (Master)Admins :oops:
Image

Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 26 Jul 2010 10:28

nice one man - this plugin is working very nicely now :)

EDIT--> Can you make 2 small changes though ? When /delsecs command is used - can it output in chat something like Sector Records for this track have been deleted, and if someone else tries it that has no permission, can it output something like You must be an Admin to use this command. This would show it all working and be a small improvement I reckon :)

User avatar
michixxx93
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 15
Joined: 10 Jul 2009 13:25
Owned TM-games: TMUF
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by michixxx93 » 31 Jul 2010 15:01

Ant wrote:EDIT--> Can you make 2 small changes though ? When /delsecs command is used - can it output in chat something like Sector Records for this track have been deleted, and if someone else tries it that has no permission, can it output something like You must be an Admin to use this command. This would show it all working and be a small improvement I reckon :)
done :D
Image

Image

User avatar
Ant
TM-Patrol
TM-Patrol
Posts: 1845
Joined: 01 Dec 2007 17:04
Owned TM-games: TMN, TMUF, TM Wii
Location: London, England
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by Ant » 31 Jul 2010 17:58

Nice one man, its still all working well too :thumbsup:

User avatar
keep_on_dreaming
pedestrian
pedestrian
Posts: 11
Joined: 10 May 2010 03:30
Owned TM-games: TMUF; TMU
Location: Germany
Contact:

Re: [XASECO] Sector Records

Post by keep_on_dreaming » 05 Aug 2010 04:03

Code: Select all

`aseco`.`secrecs_all`
The update queries are still incorrect.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest