Xaseco server launch error

Discuss everything about Xymph's Aseco flavoured server control scripts for TM Forever / classic TMN and for TM² Canyon.

Moderators: Xymph, TM-Patrol

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 28 Apr 2009 22:09

Here's the error:
# initialize XASECO ############################################################

[XAseco] PHP Version is 5.2.6 on WINNT
[XAseco] Load settings [config.xml]
[XASECO Fatal Error] Could not read/parse config file config.xml ! on line 413 in file C:\Users\Clovis\Documents\TrackMania\xaseco\aseco.php
Press any key to continue . . .
Maybe this has been addressed before but there are so many threads..

Can anybody help me?

Thanks.

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5724
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: Xaseco server launch error

Post by Xymph » 28 Apr 2009 22:14

Did you even follow the installation instructions? Like moving config.xml and the other .xml files into the main directory?
Without specific info on what you did and didn't do, you can't expect specific help. :wink:
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 28 Apr 2009 22:21

Xymph wrote:Did you even follow the installation instructions? Like moving config.xml and the other .xml files into the main directory?
Without specific info on what you did and didn't do, you can't expect specific help. :wink:
Hm.
Yeah I did use the installation instruction to set everything up.. at the moment all my .xml files are in the xaseco\newinstall folder (beginning of the directory is in my first post).. was I supposed to move them?

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5724
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: Xaseco server launch error

Post by Xymph » 28 Apr 2009 23:28

Clovis5119 wrote:Yeah I did use the installation instruction to set everything up.. at the moment all my .xml files are in the xaseco\newinstall folder (beginning of the directory is in my first post).. was I supposed to move them?
Yes, as stated in the Installation section marked Important, as well as step 4 of the Quick Start guide. :roll:
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 28 Apr 2009 23:44

Haha.. I feel stupid now.

But I got another error and it confuses me even more :-\
After it loaded the settings and the plugins I got this message:
[XAseco] Try to connect to TM dedicated server on 127.0.0.1:2352
[PHP Warning] unpack(): Type V: not enough input, need 4, have 0 on line 485 in file C:\Users\Clovis\Documents\TrackMania\xaseco\includes\GbxRemote.inc.php
[PHP Warning] fread(): Length parameter must be greater than 0 on line 491 in file C:\Users\Clovis\Documents\TrackMania\xaseco\includes\GbxRemote.inc.php
[XASECO Warning] [-32300] transport error - wrong lowlevel protocol version
[XASECO Fatal Error] Connection could not be established ! on line 652 in file C:\Users\Clovis\Documents\TrackMania\xaseco\aseco.php
Press any key to continue . . .
Can ya still help me? :)

jouko100
speedy pilot
speedy pilot
Posts: 375
Joined: 10 Mar 2007 09:33
Location: finland

Re: Xaseco server launch error

Post by jouko100 » 29 Apr 2009 05:19

did u move anything from newinstall folder to includes folder

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 29 Apr 2009 14:16

jouko100 wrote:did u move anything from newinstall folder to includes folder
Yeah, php files.
Bad move?

(If so, which files are supposed to be in the \includes folder? I don't remember the names :?)
Last edited by Clovis5119 on 29 Apr 2009 14:26, edited 1 time in total.

TMN
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 285
Joined: 16 Jul 2006 09:36
Owned TM-games: TMN, TMU
Contact:

Re: Xaseco server launch error

Post by TMN » 29 Apr 2009 14:25

you need the XML files, and you need to configure them...
But if you already read the installation notes you know that ? :?
Shady.
>>--- Join us at Catch Gamer 100k server in NOR. ---<<
Image

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 29 Apr 2009 14:27

TMN wrote:you need the XML files, and you need to configure them...
But if you already read the installation notes you know that ? :?
Shady.
I've already done all of that prior to my first post.

User avatar
lille79
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 881
Joined: 09 Dec 2007 15:04
Owned TM-games: TMN, TMNF, TMUF
Location: Norway
Contact:

Re: Xaseco server launch error

Post by lille79 » 29 Apr 2009 15:30

Only the php-files should go to the \includes-folder
The xml should go in the aseco-folder.

Can't say I understand the error though :?
/lille79
Old man of the Norwegian Trackmania team Super Sheep Racing
To visit my homepage/blog, and download the usbTMFserver, this is the place to go.

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 29 Apr 2009 20:16

lille79 wrote:Only the php-files should go to the \includes-folder
The xml should go in the aseco-folder.

Can't say I understand the error though :?
All my php files from the \newinstall folder are in the \includes folder and the xml ones are in the aseco folder already..

And yeah I don't get the error either :P

Assembler Maniac
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 1493
Joined: 03 Jun 2006 13:24
Owned TM-games: TMU
Contact:

Re: Xaseco server launch error

Post by Assembler Maniac » 29 Apr 2009 21:11

Make sure you have the XASECO config pointed at the XMLRPC port and not the Player port. It should be something like 5000 or 5225. Check your dedicated_cfg.txt file to see which is which.

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 29 Apr 2009 21:27

Assembler Maniac wrote:Make sure you have the XASECO config pointed at the XMLRPC port and not the Player port. It should be something like 5000 or 5225. Check your dedicated_cfg.txt file to see which is which.
That fixed it :)
It works now - thanks!

Got any tips on how to make your server more popular? lol :)

Clovis5119
pedestrian
pedestrian
Posts: 9
Joined: 28 Apr 2009 22:06
Owned TM-games: TMNF

Re: Xaseco server launch error

Post by Clovis5119 » 29 Apr 2009 22:50

Hey one more thing..
Now that it works.. records are being stored.. but how do I get the local and dedimania record lists to appear in the window?

Thanks.

User avatar
blooper
happy cruiser
happy cruiser
Posts: 144
Joined: 11 Oct 2007 23:47
Owned TM-games: TMUF
Location: Minnesota, USA

Re: Xaseco server launch error

Post by blooper » 30 Apr 2009 00:20

Clovis5119 wrote:Hey one more thing..
Now that it works.. records are being stored.. but how do I get the local and dedimania record lists to appear in the window?
Just install the FufiWidgets plugin, found here: viewtopic.php?f=127&t=15897

Post Reply