[XASECO(2)] Plugin: forceMods v0.5.4

Discuss everything about Xymph's Aseco flavoured server control scripts for TM Forever / classic TMN and for TM² Canyon.

Moderators: Xymph, TM-Patrol

User avatar
Knutselmaaster
swift roadking
swift roadking
Posts: 692
Joined: 16 Feb 2007 01:40
Owned TM-games: TMO/TMN/TMNF/TMU
Manialink(s): intr
Location: Between DisneyLand and Paris
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Knutselmaaster » 16 Jul 2009 09:15

Follow the links in this post on my forum, and you've got all you need.

If you need help with using them, just post there (in english, that is no prob) and me or someone else of the IR design team will be glad to explain.

bmandk
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 204
Joined: 16 May 2008 20:57
Owned TM-games: TMNF, TMUF

Re: plugin: forceMods

Post by bmandk » 16 Jul 2009 10:16

Sorry but i dont know deutch (sorry if wrong)... Im only 13 years old :P My german starts this new school year soooo :) Could you plzz translate it or something?

bmandk
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 204
Joined: 16 May 2008 20:57
Owned TM-games: TMNF, TMUF

Re: plugin: forceMods

Post by bmandk » 16 Jul 2009 10:19

And no i didn't bought it lol :) I already had it (for free *wink*wink*) But i just couldn't figure out how

User avatar
Knutselmaaster
swift roadking
swift roadking
Posts: 692
Joined: 16 Feb 2007 01:40
Owned TM-games: TMO/TMN/TMNF/TMU
Manialink(s): intr
Location: Between DisneyLand and Paris
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Knutselmaaster » 16 Jul 2009 11:01

It's Dutch..... Not German :(

Just follow the links, the readme's/explications are with the downloads ;)

bmandk
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 204
Joined: 16 May 2008 20:57
Owned TM-games: TMNF, TMUF

Re: plugin: forceMods

Post by bmandk » 16 Jul 2009 13:32

How can the links help me to get forcemods working with loading screen?

User avatar
Knutselmaaster
swift roadking
swift roadking
Posts: 692
Joined: 16 Feb 2007 01:40
Owned TM-games: TMO/TMN/TMNF/TMU
Manialink(s): intr
Location: Between DisneyLand and Paris
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Knutselmaaster » 16 Jul 2009 19:46

well they will help you to make a mod\loadscreen.
You need to have an image in .dds format.
When you have that you only need to put it online and configure the plugin.

bmandk
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 204
Joined: 16 May 2008 20:57
Owned TM-games: TMNF, TMUF

Re: plugin: forceMods

Post by bmandk » 16 Jul 2009 21:12

Well i have those things already... And put it online but it didn't work...

schmidi
smooth traffic navigator
smooth traffic navigator
Posts: 196
Joined: 15 Jul 2008 22:25
Owned TM-games: tmo, tms, tmuf

Re: plugin: forceMods

Post by schmidi » 16 Jul 2009 21:28

LoadScreen.dds must be placed into folder Image in zip-file. you must not change these names.
free choice for name of the zip

User avatar
lille79
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 881
Joined: 09 Dec 2007 15:04
Owned TM-games: TMN, TMNF, TMUF
Location: Norway
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by lille79 » 17 Jul 2009 11:15

1. Make a picture with the size of 1024x1024. Top and bottom 128 pixels wont be seen, so in general its a 1024x768 with black borders on top and bottom.
2. Save the picture as LoadScreen.dds and put it in a folder named Image.
3. Put the folder in a zip-file and name the file what you want i.e. lille79screen.zip
4. Upload the zip.file to a website/server that allows direct download. (There are some suggestions to sites at the tmx-forum for people uploading mods and stuff) i.e. http://www.lille79spublicfiles.com/lille79screen.zip
5. Put the link to that file in the forcemods config-file.
6. Wait a couple of maps before it takes effect.


GL
/lille79
Old man of the Norwegian Trackmania team Super Sheep Racing
To visit my homepage/blog, and download the usbTMFserver, this is the place to go.

User avatar
ЭΛ GAS〄SőŁのเē尺
sunday driver
sunday driver
Posts: 55
Joined: 17 Jul 2009 17:37
Owned TM-games: TMU, TMO, TMS ,TMNF
Manialink(s): elteam,or elt for the bored people :P:P

Re: plugin: forceMods

Post by ЭΛ GAS〄SőŁのเē尺 » 17 Jul 2009 18:52

lille79 wrote:1. Make a picture with the size of 1024x1024. Top and bottom 128 pixels wont be seen, so in general its a 1024x768 with black borders on top and bottom.
2. Save the picture as LoadScreen.dds and put it in a folder named Image.
3. Put the folder in a zip-file and name the file what you want i.e. lille79screen.zip
4. Upload the zip.file to a website/server that allows direct download. (There are some suggestions to sites at the tmx-forum for people uploading mods and stuff) i.e. http://www.lille79spublicfiles.com/lille79screen.zip
5. Put the link to that file in the forcemods config-file.
6. Wait a couple of maps before it takes effect.


GL
Very nice "tutorial" ! Now i can put my Loadscreen :)
Image
ЭΛTEAM SERVERS:
ЭΛ UNITED 80-100K
ЭΛ UNITED PRO 60-90K
ЭΛ CLASSICO 0-60K
ЭΛ MINI RPG 0-50K
ЭΛ PARANIA RPG 0-50k
ЭΛ PRIVE 0-50k (LOCKED)
Enjoy our servers and also visit our Site : http://elteam.ath.cx

Xymph
Pit Crew
Pit Crew
Posts: 5697
Joined: 19 Aug 2007 12:58
Owned TM-games: TMN, TMU, TMF, TM²
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Xymph » 24 Jul 2009 16:26

Knutselmaaster wrote:Follow the links in this post on my forum, and you've got all you need.
Nice "phpBB Debug" messages you got there. :wink: And black text on a dark grey background remains badly readable... :roll:
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

User avatar
Knutselmaaster
swift roadking
swift roadking
Posts: 692
Joined: 16 Feb 2007 01:40
Owned TM-games: TMO/TMN/TMNF/TMU
Manialink(s): intr
Location: Between DisneyLand and Paris
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Knutselmaaster » 27 Jul 2009 07:06

:thumbsup:
Thanks, i love you too.

Not everybody has no life so they can spend their time on the computer.

Panther107th
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 19
Joined: 26 Nov 2008 12:29
Owned TM-games: TMU
Manialink(s): SkinMania
Location: Zutphen, NL
Contact:

Re: plugin: forceMods

Post by Panther107th » 29 Jul 2009 09:55

just implemented in my servers and everything seems to work fine :3

great plugin!
Image

JagMan
wheelbarrow operator
wheelbarrow operator
Posts: 23
Joined: 28 Aug 2009 23:22
Owned TM-games: TMNF

Re: plugin: forceMods

Post by JagMan » 31 Aug 2009 23:08

i try for many times, but i cant set it works :(
should be at the wight of mapchage ? 9mb :D

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<forceMods>

	<enabled>true</enabled>
	
	<!-- overrides mod of challenges -->
	<override>true</override>
	
	<!-- one mod can be added to multiple environments -->
	<!-- leave env empty for all environments -->
	<!-- Stadium: env = 1 -->
	<!-- Island: env = 2 -->
	<!-- Speed: env = 3 -->
	<!-- Rally: env = 4 -->
	<!-- Bay: env = 5 -->
	<!-- Coast: env = 6 -->
	<!-- Alpine: env = 7 -->

	<!-- mod1 added to Stadium and Island -->
	<mod>
      <env>1</env>
      <name>servermod</name>
      <enabled>true</enabled>
      <url>http://www.fun-zone.dmon.com/servermod.rar</url>
   </mod>
	
	<!-- mod2 added to all environments but currently disabled -->
	<mod>
		<env></env>
		<name>mod2</name>
		<enabled>false</enabled>
		<url>http://mod2.zip</url>
	</mod>

</forceMods>
someone help me pls

Lambda
happy cruiser
happy cruiser
Posts: 131
Joined: 22 Feb 2009 22:03
Owned TM-games: TMU+F, TM²C

Re: plugin: forceMods

Post by Lambda » 01 Sep 2009 08:03

Code: Select all

<url>http://www.fun-zone.dmon.com/servermod.rar</url>
must be
<url>http://www.fun-zone.dmon.com/servermod.zip</url>

I think that this game does not work with .rar files.

Post Reply